despre noi

MISIUNEA SOCIETĂȚII

 

Societatea de Științe Matematice din Romānia este una dintre cele mai vechi organizații profesionale din Romānia și una din cele mai vechi societăți de matematică din Europa. Scopurile Societății sunt promovarea și răspāndirea cunoștințelor matematice, īndrumarea și sprijinirea performanțelor, cultivarea īn rāndurile tineretului a interesului pentru matematică.

 

Filiala Mureș a Societății de Știinte Matematice din Romania (SSMR) este asociația profesional-științifică a profesorilor de matematică. Are personalitate juridică și este subordonată pe linie organizatorică, Consiliului SSMR și Biroului Consiliului SSMR, organele de conducere ale SSMR la nivel central.

             Scopul principal al Filialei Mureș a SSMR este de a reprezenta interesele profesorilor de matematică īn raport cu autoritățile locale și guvernamentale și de a promova īn teritoriu misiunea și obiectivele generale ale SSMR.

              Filiala Mureș a SSMR coordonează sau organizează, īn colaborare cu alte instituții, activitățile legate de promovarea īnvățămāntului matematic și a cercetarii științifice īn matematică.